Wenger: "Van Persie doet veel dingen goed"

29 april 2013, 07:30

Robin van Persie keerde zondag voor even terug in het Emirates Stadium. De Rotterdammer wist de schijnwerpers op zich gericht, maar liet zich niet van de wijs brengen. Hij oogstte daarmee lof van zijn voormalige beschermheer Arsene Wenger.

De trainer van Arsenal liet na afloop van het 1-1 gelijkspel weten niet blij te zijn met de reactie van het publiek, waarvan een deel Van Persie uitfloot. "Dat is wel teleurstellend, omdat hij toen hij hier speelde wel geliefd was. Er is sprake van een afgewezen liefde."

De Fransman zag de bui al hangen toen de Manchester United-aanvaller aanlegde voor de strafschop die uiteindelijk de 1-1 zou betekenen. "Toen hij besloot achter de bal plaats te nemen, wist ik dat de kans tachtig procent was dat hij zou scoren. Hij was onze man voor de penalty's en ik weet dat hij dat goed kan. Hij doet sowieso veel dingen goed."

Van Persie besloot na het benutten van de strafschop zijn doelpunt niet te vieren. Dat had wat Wenger betreft niet gehoeven. "Het is een gewoonte in Engeland, maar ik zou er niet wakker van liggen als een speler wel zou juichen. Hij is van binnen toch blij met zijn treffer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen