Elia en Arnautovic dit seizoen niet meer in actie

29 april 2013, 12:54   Bijgewerkt: 29 april 2013, 13:42

Werder Bremen houdt Eljero Elia en Marko Arnautovic tot het eind van dit seizoen aan de kant. Dat heeft de Duitse club maandag besloten. Elia en Arnautovic werden afgelopen vrijdag tot nader orde uit de selectie gezet, omdat ze in de nacht van donderdag op vrijdag op de snelweg werden aangehouden door de politie.

Werder liet vrijdag al weten 'diep teleurgesteld' te zijn in beide aanvallers. "We hebben alleen spelers nodig die honderd procent met de club en hun vak bezig zijn. Wie twee dagen voor een belangrijke wedstrijd om drie uur 's nachts over de snelweg rijdt, is dat niet. We moeten een signaal afgeven", liet directeur Thomas Eichin weten.

Elia en Arnautovic moesten zich maandag melden bij de clubleiding en coach Thomas Schaaf. De uitkomst van dat gesprek is dat beide spelers in ieder geval tot de zomer disciplinair geschorst blijven. "We hebben volledige concentratie nodig, van alle spelers. Marko en Eljero hebben het teambelang geschaad", legt Eichin uit.

Zonder Elia en Arnautovic verloor Werder Bremen dit weekend met 1-0 van Bayer Leverkusen. De Duitse ploeg is hierdoor nog altijd niet zeker van lijfsbehoud.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen