Portugees Deco betrapt op dopinggebruik

1 mei 2013, 09:35   Bijgewerkt: 1 mei 2013, 09:48

Voormalig Portugees international Deco (35) moet vrezen voor een schorsing. De voormalig middenvelder van FC Porto, Chelsea en FC Barcelona is betrapt op het gebruik van verboden middelen. Dat meldt Fluminense, zijn huidige club.

Volgens Fluminense is bij Deco een middel gevonden dat het gebruik van andere, prestatiebevorderende, producten kan maskeren. De club wil verder niets kwijt over de kwestie en zegt de B-staal te willen afwachten. Zelf heeft Deco al laten weten onschuldig te zijn. De positieve plas kan volgens hem het gevolg zijn van het gebruik van vitaminesupplementen. Hij ontkent verboden middelen te hebben gebruikt.

Deco was jarenlang één van de betere middenvelders van Europa en won met FC Porto en FC Barcelona de Champions League. Hij is een geboren Braziliaan, maar kreeg in 2002 een Portugees paspoort en kwam namens dat land uit op de WK's van 2006 en 2010 en het EK van 2008. Op het WK 2006 speelde hij met Portugal tegen Oranje. Na afloop van het WK 2010 zette hij een punt achter zijn interlandcarrière.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen