Verhaegh: "Augsburg was al afgeschreven"

6 mei 2013, 20:16   Bijgewerkt: 6 mei 2013, 21:07

FC Augsburg leek in de winterstop hard op weg te degraderen uit de Duitse Bundesliga. De ploeg van aanvoerder Paul Verhaegh deelde halverwege het seizoen de laatste plaats met het inmiddels gedegradeerde SpVgg Greuther Fürth en verzamelde slechts negen punten. Twee wedstrijden voor het einde is de Beierse formatie echter nog steeds op weg handhaving te bewerkstelligen. Het staat zestiende.

Die positie betekent dat Augsburg het aan het einde van het seizoen moet opnemen tegen de nummer drie van de Tweede Bundesliga voor een langer verblijf op het hoogste niveau. Het gat met plaats 17 en rechtstreekse degradatie is slechts twee punten. Verhaegh beseft zich dat zijn ploeg nog flink aan de bak zal moeten in de resterende duels.

"De druk is nu maximaal", aldus Verhaegh op de website van zijn ploeg. "Maar dat zijn we al maanden gewend. We zijn al vaker ver teruggevallen en opnieuw teruggekomen. Het is al heel knap dat Augsburg de voorbije periode een grote achterstand heeft weggewerkt."

Zondag ging zijn ploeg met 2-0 onderuit bij SC Freiburg. Onterecht vindt de oud-verdediger van PSV, AGOVV Apeldoorn, FC Den Bosch en Vitesse. "Het is zonde dat we tegen SC Freiburg de eerste dertig minuten de vele kansen niet hebben benut. Tot dat moment hebben we zeer goed gevoetbald. Zaak is nu om ons niet te verstoppen en de komende wedstrijd geconcentreerd te beginnen.

Verhaegh hoopt dat zijn ploeg zich rechtstreeks zal handhaven. Daarvoor moet het nog één plek stijgen en Fortuna Düsseldorf achter zich laten. Beide ploegen hebben evenveel punten, al heeft de ploeg uit Düsseldorf een beter doelsaldo.

"Iedereen had ons rondom de jaarwisseling afgeschreven, want nog nooit is een ploeg met zo'n magere eerste seizoenshelft in de Bundesliga. Al blijkt nu weer dat het voetbal in Augsburg enorm leeft. Het team maakt nog steeds gewoon kans op de vijftiende plaats. Als het zich voor het tweede opeenvolgende seizoen rechtstreeks handhaaft, zet Augsburg een wereldprestatie neer."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen