Welke coach neemt het roer over van Ferguson?

Ger
8 mei 2013, 12:52   Bijgewerkt: 8 mei 2013, 14:04

Door het aanstaande vertrek van clubicoon Alex Ferguson moet Manchester United voor het eerst sinds 1986 op zoek naar een nieuwe manager. Op het lijstje met potentiële kandidaten staan twee trainers met stip genoteerd. FCUpdate.nl zet de grootste kanshebbers op een rijtje.

De 50-jarige oefenmeester zinspeelde al enkele keren op een comeback in de Premier League. Mourinho werd aanvankelijk in verband gebracht met een terugkeer naar Chelsea, waar hij in de periode 2004-2007 al werkzaam was. Door het pensioen van Ferguson ontstaat een scenario waarin niet Stamford Bridge maar Old Trafford de nieuwe bestemming van de Portugees wordt. De 71-jarige Schot gaf in het verleden zelf al eens aan dat hij in Mourinho zijn geschikte opvolger ziet.

Moyes

Moyes

Mourinho en Moyes gelden als topfavorieten, Ole Gunnar Solskjaer is een outsider. De Noor is door Ferguson al eens omschreven als toekomstige United-manager. Hij is oud-speler van United en won met de ploeg in 1999 de Champions League. Sinds enkele jaren is Solskjaer werkzaam bij Molde FK, waarmee hij al twee keer landskampioen werd. Ook de naam van Ryan Giggs gaat rond. De vleugelspeler draagt al zijn hele profloopbaan het shirt van United en is een oogappel van Ferguson. Voor een trainersloopbaan lijkt het evenwel nog te vroeg. Giggs verlengde bovendien onlangs nog zijn contract.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen