Advocaat kiest voor Locadia in bekerfinale

9 mei 2013, 16:49

Niet Tim Matavz, maar Jürgen Locadia is in de bekerfinale tegen AZ de spits van PSV. De jonge aanvaller, in de halve finale tegen PEC Zwolle (3-0) drie keer trefzeker, krijgt van coach Dick Advocaat de voorkeur boven zijn Sloveense teamgenoot.

De keuze van Advocaat is opvallend, aangezien Matavz de afgelopen duels in de basis stond bij PSV. In deze wedstrijden wist de Eindhovense ploeg zijn tweede plaats in de Eredivisie veilig te stellen. Op de spitspositie na, kiest Advocaat verder voor dezelfde namen als de afgelopen weken. Kevin Strootman, Mark van Bommel en Ola Toivonen vormen het middenveld, centraal achterin staat routinier Wilfred Bouma. Op de positie links achterin krijgt Jetro Willems de voorkeur boven Erik Pieters.

De startformatie van AZ bevat geen verrassingen. Coach Gertjan Verbeek kiest voor precies hetzelfde elftal als afgelopen weekend tegen PEC Zwolle (4-0). In de spits staat topscorer Jozy Altidore, links achterin staat Giliano Wijnaldum. Hij is het jongere broertje van PSV-middenvelder Georginio Wijnaldum, die deze bekerfinale op de bank begint. Mocht hij invallen als rechteraanvaller, een positie waar hij dit seizoen al regelmatig gestaan heeft, dan komt hij in de Kuip tegenover zijn broertje te staan.

De bekerfinale tussen PSV en AZ, in de Rotterdamse Kuip, begint om 18.00 uur.

Opstellingen

PSV: Waterman; Willems, Bouma, Marcelo, Hutchinson, Strootman, Van Bommel, Toivonen; Mertens, Locadia, Lens

AZ: Esteban; Wijnaldum, Viergever, Reijnen, Marcellis; Elm, Maher, Henriksen; Gudmundsson, Altidore, Beerens

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen