Strootman: "Dit past in plaatje van seizoen"

9 mei 2013, 21:35

Het hele seizoen van PSV werd donderdag in de Kuip samengevat in één wedstrijd. In de finale van de KNVB Beker tegen AZ werkte het zichzelf door verdedigend geklungel in de nesten en hoewel de ploeg in de loop van het duel nog kansen kreeg op tenminste een verlenging, was het allemaal nét niet aan Eindhovense kant.

“Deze wedstrijd past in het plaatje van het seizoen, ja”, verzuchtte Kevin Strootman na afloop tegen de verzamelde media, waaronder FCUpdate.nl. “We kwamen snel 2-0 achter, dan wordt het natuurlijk al lastig. We kwamen vrij snel terug tot 2-1 en hebben uiteindelijk genoeg kansen gehad op de 2-2, maar hij viel telkens niet. Paal, schot geblokt, net naast...als dat soort ballen er niet in gaan, wordt het een lastig verhaal.”

Dat PSV die tweede goal niet kon maken was opvallend, want juist aanvallend heeft de ploeg toch voldoende kwaliteit. Niet voor niets maakte het in de Eredivisie al meer dan honderd goals. "Als het 4-0 staat, vliegen de ballen er bij ons links en rechts in", weet Strootman. “Nu niet. Heel vervelend, vooral ook voor de supporters. Ze zorgden vandaag voor een geweldige sfeer, we wilden ze heel graag deze prijs geven.”

Omdat door de nederlaag tegen AZ ook de KNVB Beker aan de neus van PSV voorbij gaat, blijft de Eindhovense club dit seizoen zonder hoofdprijs. En dat terwijl het zo ambitieus en vol verwachtingen aan de jaargang begon. “Door onze eigen fouten hebben we de kampioensschaal niet gepakt. Maar door de beker te pakken, konden we het seizoen toch nog goed afsluiten. Juist daarom is deze nederlaag zo zuur.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen