Bilbao drukt Mallorca dieper in de zorgen

11 mei 2013, 17:49   Bijgewerkt: 11 mei 2013, 18:06

Athletic de Bilbao hoeft zich definitief geen zorgen meer te maken voor degradatie uit de Primera Division. De ploeg van trainer Marcelo Bielsa versloeg zaterdag hekkensluiter Real Mallorca met 2-1.

De Basken werden in het zadel geholpen door een vroege rode kaart van Mallorca-verdediger Andreu Fontas. De Barça-huurling mocht al na 24 minuten inrukken nadat hij zijn tweede geel kaart had geïncasseerd. Het stond toen al 1-0 voor Bilbao. Aritz Aduriz was de doelpuntenmaker.

Na rust verdubbelde zijn vervanger Fernando Llorente de score. Kort voor tijd deden de eilandbewoners nog iets terug via Giovani Dos Santos, maar daar bleef het bij in Bilbao. Mallorca eindigde het duel met negen man. Ook Ximo Navarro kreeg rood.

Mallorca lijkt hard op weg te degraderen uit de hoogste Spaanse divisie. De ploeg staat laatste en heeft, met nog drie wedstrijden te spelen, vier punten achterstand op de veilige 17de plek. Bilbao staat dertiende en is door de overwinning definitief veilig.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!