Winst FA Cup droom voor Martinez en Watson

11 mei 2013 – Wigan Athletic zorgde zaterdag voor een sensatie door de FA Cup-winst voor de neus van Manchester City weg te kapen. Door een doelpunt in blessuretijd wonnen de Latics voor het eerst in haar bestaan een prijs. Trainer Roberto Martinez is dan ook een trots man.

"Iedereen had ons al afgeschreven voor de wedstrijd, maar wij joegen onze droom na. Dit gevoel is met geen pen te beschrijven. Mijn spelers zijn geconfronteerd met tegenslagen maar ze voetbalden met een glimlach. Ik ben enorm trots op ze", aldus Martinez tegen SkySports.

"In elke finale heb je het gevoel dat het alle kanten op kan, maar we speelden wel tegen een ongelooflijk goed team. Het is echter geen geluk dat we hebben gewonnen, we leverden van begin tot eind een ongelooflijke prestatie. Iedereen kan vandaag heel erg trots zijn op zichzelf, want het toernooi om de FA Cup is echt een speciale competitie."

Ook middenvelder Ben Watson, de doelpuntenmaker, kan zijn geluk niet op. "De ploeg speelde van de eerste tot en met de 95ste minuut een fantastische wedstrijd. De finale spelen is een droom, de winnende maken al helemaal. De sfeer en de fans in het stadion waren grandioos. Eenentachtigduizend fans, van wie dertigduizend van Wigan."

Eredivisie

gerelateerd