Heerlijke goal Dempsey leidt zege Spurs in

12 mei 2013, 16:24

Tottenham Hotspur mag nog hopen op plaatsing voor de Champions League. De Londenaren boekten zondag een zwaarbevochten zege bij Stoke City: 1-2. Een prachtige goal van Clint Dempsey leidde de winst in.

In de twintigste minuut kreeg Stoke-verdediger Marc Wilson de bal niet lekker weg. Het speeltuig belandde voor de voeten van Dempsey en met het nodige geluk schoot de Amerikaan raak. Dempsey haalde in één keer uit, gleed daarbij wel weg, maar zag desondanks zijn inzet vanaf bijna dertig meter in het doel vliegen.

Stoke was in de derde minuut op voorsprong gekomen doordat Steven Nzonzi een vrije trap van Charlie Adam binnen knikte. Diezelfde Adam kreeg vlak na rust zijn tweede gele kaart. Tottenham wist pas in de slotfase te profiteren van het numerieke voordeel. Emmanuel Adebayor tekende in de 83ste minuut voor de 1-2.

Tottenham komt door de overwinning op 69 punten en neemt daarmee de vierde positie over van Arsenal (67 punten), dat dinsdag tegen FA Cup-winnaar Wigan Athletic speelt. De ploeg die vierde wordt, mag deelnemen aan de voorronde van de Champions League, de nummer vijf speelt Europa League. De nummer drie plaatst zich direct voor het kampioenenbal. Die plek lijkt naar Chelsea te gaan. De Londenaren, die zaterdag met 1-2 zegevierden bij Aston Villa, staan op 72 punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen