Ronald Koeman: "De spirit was er weer"

12 mei 2013, 18:00   Bijgewerkt: 12 mei 2013, 19:06

Ronald Koeman was zondag na de afsluitende thuiszege tegen NAC Breda (1-0) een gelukkige en trotse trainer van Feyenoord. "De spirit was er weer", concludeerde de oud-international voldaan. "Qua voetbal kon het allemaal beter, zeker in de eerste helft, maar uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen."

Koeman gaf toe dat de treffer van Graziano Pellè (wel of niet over de doellijn) dubieus was. "Maar dan nog hadden we deze wedstrijd met 4-0 moeten winnen. We hadden weer last van het oude euvel: we lieten teveel kansen liggen om het duel te beslissen. Als we volgend seizoen onszelf willen verbeteren, zal het rendement rond Pellè en Lex Immers absoluut omhoog moeten."

Al met al vond Koeman dat Feyenoord het maximale uit het seizoen had gehaald met de derde plaats. Vorig jaar eindigde de Rotterdamse ploeg als tweede, met twee punten meer. Door het vertrek van onder anderen de stuwende basiskrachten Otman Bakkal, Karim El Ahmadi, Ron Vlaar en John Guidetti raakte Koeman nogal wat kwaliteit en scorend vermogen kwijt.

"We hebben er toch weer een nieuwe elftal van kunnen maken. Vooral op het middenveld is veel veranderd. We hebben vaak goed gespeeld en ook de nodige nieuwe internationals afgeleverd. Dan mag je als trainer tevreden zijn. We hebben alleen in uitduels teveel punten onnodig laten liggen. Maar ik denk toch dat we het hoogst haalbare hebben gepresteerd. Dat is voor iedereen bij de club een compliment waard."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen