Cruijff: "Prachtige stunt van Wigan Athletic"

13 mei 2013 – Johan Cruijff heeft genoten van de verrassende winst van laagvlieger Wigan Athletic in de finale van de FA Cup. Door een doelpunt in blessuretijd werd het kapitaalkrachtige Manchester City met 1-0 verslagen.

"Na de derde titel op rij voor Ajax en het landskampioenschap van mijn zoon Jordi met Maccabi Tel Aviv, was het nu weer raak. Ik doel op de verrassende winst van Wigan in de FA Cup Final tegen Manchester City. Onder leiding van manager Roberto Martinez, één van de beste vrienden van Jordi en trainer van mijn kleinzoon, die in het tweede van Wigan speelt", schrijft Cruijff in zijn column in De Telegraaf. "Roberto en Jordi leerden elkaar in de jaren negentig kennen, toen de één bij Wigan en de ander bij Manchester United speelde."

"Vanwege hun Spaanse achtergrond zochten ze elkaar op en werden vrienden. Samen hadden ze toen al dezelfde visie op voetbal en daarom is het extra leuk om te zien wat er de afgelopen weken zowel met Jordi als Roberto is gebeurd. Want de prestatie van Wigan is natuurlijk fantastisch. De club met de laagste begroting uit de Premier League die de ploeg met het hoogste budget verslaat. Een prachtige stunt. Maar helemaal verrassend was het ook weer niet. Omdat Wigan het in principe van verzorgd voetbal moet hebben en daardoor vaak de beste wedstrijden tegen de sterkste tegenstanders speelt."

Eredivisie

gerelateerd