Boilesen eindelijk terug: "Het was zo'n lange weg"

Ger
13 mei 2013, 16:00   Bijgewerkt: 13 mei 2013, 16:27

Nicolai Boilesen liet op de laatste speeldag van de Eredivisie eindelijk weer zijn gezicht zien bij de eerste selectie van Ajax. De jonge Deen zat tijdens de uitwedstrijd tegen FC Groningen negentig minuten op de bank. Wegens blessureleed speelde hij deze voetbaljaargang geen enkel duel voor de landskampioen.

"Dit is een seizoen om snel te vergeten. Het was wel mooi om dit weekend samen te zijn met de eerste selectie, maar verder was het voor mij persoonlijk een jaar zonder hoogtepunten", zegt Boilesen tegen FCUpdate.nl. "Ik ben uiteraard blij dat de jongens weer kampioen zijn geworden, dat is ook mooi voor de supporters. Het was leuk om op het podium te staan en een feestje te vieren, maar ik heb natuurlijk geen aandeel gehad in dit succes. Het voelt ook niet als mijn landstitel."

"Ik moet nog wel voorzichtig zijn, ik heb niet voor niets vijf keer een scheur opgelopen. Daarom werk ik nog steeds speciale oefeningen af voor m'n hamstrings. Ik kan eigenlijk niet omschrijven hoe moeilijk de revalidatie is geweest. Ik heb zo'n lange weg moeten afleggen, ik kan me bijna niet meer herinneren hoe het is om in een vol stadion te voetballen. Het is niet leuk om zo'n zware blessure mee te maken als je nog maar aan het begin van je carrière staat", verzucht Boilesen.

Door de ontwikkeling van Daley Blind moet Boilesen volgend seizoen flink aan de bak om zijn plek als linksback te heroveren. "Maar ik vond het niet moeilijk om te zien dat hij een goede indruk maakte op mijn positie. Het is juist mooi voor Daley dat hij zo'n grote stap heeft gezet. Ik ben blij voor hem en natuurlijk besef ik dat hij een concurrent is, maar dat heb je ook nodig bij een grote club als Ajax. Dat is voor mij geen enkel probleem. Ik wil namelijk alleen spelen als ik de beste ben."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen