Verbeek: "Zie Wijnaldum niet als gepasseerd station"

16 mei 2013, 12:39

De toekomst van Giliano Wijnaldum ligt mogelijk toch bij AZ. De linksback kan deze zomer transfervrij vertrekken omdat de club in april een optie in zijn aflopende contract liet verlopen, maar coach Gertjan Verbeek sluit niet uit dat Wijnaldum alsnog blijft.

De keuze van AZ om de optie in zijn contract niet te lichten, was mede ingegeven door het feit dat Wijnaldum zelf in de winterstop liet weten ontevreden te zijn over zijn rol. In de laatste weken van het seizoen veroverde het broertje van PSV-middenvelder Georginio Wijnaldum echter een basisplaats, waardoor de situatie nu anders ligt.

"Wij hadden heel zakelijk kunnen zeggen: we lichten de optie, want dan zijn wij verzekerd van een vergoeding. Maar we wilden eerst van hem horen hoe hij er zelf tegen aan kijkt", zegt Verbeek tegenover Voetbal International. "Giliano had in de winterstop moeite met zijn rol. Daarover hebben we lang gediscussieerd. Je hoeft het niet eens te zijn met de keuzes van de trainer, je kunt jezelf beter vinden dan een ander. Maar uiteindelijk kiest de technische staf naar eer en geweten het beste team."

"Giliano heeft het de laatste tijd goed gedaan, dus het zou kunnen dat we alsnog bij hem komen. Ik zie het in ieder geval niet als een gepasseerd station", stelt hij.

In de gewonnen bekerfinale tegen PSV (2-1) was Wijnaldum basisspeler bij AZ.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen