Beckham: "Mijn dromen zijn uitgekomen"

16 mei 2013, 17:17

David Beckham kijkt met een trots gevoel terug op zijn loopbaan als profvoetballer. De 38-jarige middenvelder van Paris Saint Germain kondigde donderdag aan komende zomer zijn kicksen aan de wilgen te hangen.

"Ik ben Paris SG dankbaar dat ze me de mogelijkheid hebben gegeven om door te gaan, maar ik heb het gevoel dat dit het juiste moment is om te stoppen op het hoogste niveau", zegt Beckham op de website van de Engelse voetbalbond FA.

Beckham speelde voor Manchester United, Real Madrid, Los Angeles Galaxy en AC Milan, alvorens hij afgelopen winter bij Paris SG tekende. De Engelse vedette heeft onder meer tien landstitels en twee Champions League-eindzeges op zijn palmares prijken. Daarnaast kwam hij 115 keer uit voor de nationale ploeg van Engeland.

"Als je me, toen ik klein was, had verteld dat ik voor mijn jeugdliefde Manchester United zou spelen en daarmee bovendien prijzen zou pakken, aanvoerder van mijn land zou worden, meer dan honderd interlands zou spelen en voor de grootste clubs ter wereld zou uitkomen, dan had ik je een fantast genoemd", vervolgt Beckham.

"Maar deze dromen zijn uitgekomen. Daarmee ben ik heel gelukkig", stelt Becks. "Aanvoerder van mijn land zijn, is één van mijn grootste successen. Elke keer als ik het shirt van The Three Lions aanhad, besefte ik dat ik een heel land, en diens gepassioneerde supporters, vertegenwoordig. Dat was een ongelooflijke eer."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen