Bizarre ontknoping bij afscheid Ferguson: 5-5

19 mei 2013, 18:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De laatste officiële wedstrijd van manager Sir Alex Ferguson is uitgelopen op een krankzinnige vertoning. De Schot leek zondag met Manchester United op weg naar een dikke overwinning bij West Bromwich Albion, maar in de laatste tien minuten maakte de thuisclub van een 2-5 achterstand een 5-5 gelijkspel. Robin van Persie en Alexander Büttner leverden een bijdrage aan het doelpuntenfestijn.

Mede omdat Manchester United al een aantal weken zeker is van de landstitel, mocht Alexander Büttner weer eens in de basis beginnen bij The Red Devils. De verdediger zorgde na een half uur voor de 0-3, met een schot in de verre hoek. Shinji Kagawa en Jonas Olsson (ex-NEC, eigen goal) hadden Manchester United binnen tien minuten al op een 0-2 voorsprong gezet op The Hawthorns.

Na de treffer van Büttner brachten James Morrison en Romelu Lukaku de spanning terug (2-3), maar Robin van Persie leek het duel in de 53ste minuut met zijn 26ste competitiedoelpunt op slot te gooien. Via Javier Hernandez werd het ook nog 2-5, tot grote vreugde van Ferguson. Maar de Schot juichte te vroeg, want in de laatste tien minuten zorgde West Bromwich nog voor een ongekende comeback. Door toedoen van Lukaku (2) en Youssuf Mulumbu werd het nog 5-5.

Ferguson (71) neemt na ruim 26 jaar afscheid van Manchester United. De Schot zat precies 1500 wedstrijden op de bank bij The Red Devils, die hij in die periode naar 38 prijzen leidde. David Moyes van Everton volgt hem komende zomer op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen