Torres leidt Chelsea naar Champions League

19 mei 2013, 19:08   Bijgewerkt: 19 mei 2013, 19:53

Vier dagen na het winnen van de Europa League in Amsterdam heeft Chelsea alweer reden om een flesje champagne te ontkurken. De Londenaren stelden zondag met een 2-1 thuiszege op Everton rechtstreekse plaatsing voor de Champions League veilig. Arsenal gaat de voorronde van het miljoenenbal in, Tottenham Hotspur is veroordeeld tot de Europa League.

Chelsea, waar de jonge Nederlander Nathan Aké voor het eerst een basisplaats in de Premier League had, stelde de winst op het Everton van invaller John Heitinga in de 76ste minuut veilig. Fernando Torres werd, met zijn eerste competitiedoelpunt sinds december, matchwinner bij The Blues. Juan Mata had in de zevende minuut voor de 1-0 gezorgd, Steven Naismith maakte niet veel later gelijk.

Door de overwinning van Chelsea was de vierde plek, goed voor een ticket voor de Champions League-voorronde, het hoogst haalbare voor Arsenal en Tottenham. Uiteindelijk schoten The Gunners met scherp, met een 0-1 zege op bezoek bij Newcastle United. Laurent Koscielny zorgde in de 52ste minuut met een volley voor de enige treffer. Bij Newcastle mocht Vurnon Anita na bijna een uur invallen, keeper Tim Krul miste ook het laatste competitieduel vanwege een blessure.

Tottenham had door de driepunters van Chelsea en Arsenal niets meer aan een 1-0 thuiszege op Sunderland. The Spurs moeten het kwalificatietraject van de Europa League in. Gareth Bale maakte in de slotfase, bijna valzelfsprekend, het verschil.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen