Arbitrale fout leidt titelprolongatie Porto in

19 mei 2013, 21:24   Bijgewerkt: 19 mei 2013, 23:56

FC Porto is voor het derde jaar op rij, en voor de 27ste keer in totaal, kampioen van Portugal geworden. De Draken stelden zondag het landskampioenschap veilig met een 0-2 zege bij subtopper Pacos de Ferreira.

Benfica had dit seizoen lang de betere papieren om met de landstitel aan de haal te gaan, maar door een nederlaag in de topper tegen Porto vorige week, nota bene door een late tegengoal, draaide het scenario 180 graden.

Porto hoefde op de laatste speeldag 'alleen maar' te winnen bij Pacos om de titel te prolongeren. Dat klinkt echter makkelijker dan het is; Pacos is bezig aan een uitstekend seizoen en leed pas één thuisnederlaag. De bescheiden ploeg mag zelfs de voorronde van de Champions League in. Maar met wat hulp van de arbitrage lukte het Porto dan toch om drie punten te pakken.

In de 23ste minuut kregen de bezoekers een strafschop. James Rodriguez struikelde echter over zijn eigen benen. En als het al een overtreding was, dan was die buiten het strafschopgebied. Bovendien kreeg 'dader' Ricardo rood. Lucho Gonzalez faalde niet vanaf elf meter en topscorer Jackson Martinez bepaalde in de tweede helft de eindscore op 0-2. De Colombiaanse goalgetter eindigde daarmee op 26 treffers. Overigens kreeg Porto-speler Danilo kort na de 0-2 zijn tweede gele kaart.

Benfica was afhankelijk van een misstap van Porto maar die bleef dus uit. Daarmee kreeg de equipe uit Lissabon voor de tweede keer in vier dagen tijd een dreun. Woensdag had het al, onterecht, de Europa League-finale verloren van Chelsea. Met Ola John in de basis won Benfica wel op de slotdag van Moreirense. Ondanks een 1-0 achterstand werd het 3-1, door doelpunten van Lima (2) en Oscar Cardozo.

Met twee treffers in een tijdsbestek van twee minuten hielp Ricky van Wolfswinkel Sporting Lissabon aan een 1-4 overwinning bij Beira Mar. Daarmee sluit de Nederlandse spits zijn laatste seizoen in Portugese dienst af op zestien doelpunten. Komende zomer verhuist hij naar de Engelse Premier League, naar Norwich City,

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen