Commotie over mogelijke 'judasstreek' Zulte-Waregem

22 mei 2013, 08:22

Zulte-Waregem was dit seizoen dé verrassing van de Belgische competitie, maar de vreugde over de goede prestaties is voor veel supporters al verpest. Volgens hardnekkige geruchten gaat de club namelijk verhuizen naar Antwerpen. Het zou kunnen gaan spelen op Het Kiel, het stadion van het ter ziele gegane Beerschot.

De berichten over de mogelijke verhuizing zijn in Waregem, waar de club nu speelt, ingeslagen als een bom. "Ik hoop nog altijd dat dit een kwakkel van formaat is en dat iemand me zegt dat dit bericht niet klopt. Maar als die gesprekken om naar Antwerpen te verhuizen toch aan de gang blijken te zijn, is dat de ergste sportieve judasstreek van de eeuw", zegt Kurt Vanryckeghem, de burgemeester van Waregem, tegen Sporza. "Zondag sta je op een podium te dansen, nu steek je je fans een mes in de rug en prostitueer je je in Antwerpen. Ik heb er geen begrip voor. Ik ben razend."

De club stuurde woensdagochtend een korte verklaring rond om de geruchten af te zwakken. "We willen dat alle geruchten stoppen. Zulte Waregem benadrukt dat het eerste elftal van Essevee volgend seizoen in het Regenboogstadion zal spelen. Om elf uur geven we een persconferentie om dit nogmaals te beklemtonen", stelt het.

Waregem en Antwerpen liggen ruim tachtig kilometer van elkaar verwijderd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen