Burgzorg Bulgaars kampioen met Ludogorets

25 mei 2013, 19:03   Bijgewerkt: 25 mei 2013, 19:17

PFC Ludogorets Razgrad heeft zijn titel in de A PFG, de Bulgaarse eredivisie, geprolongeerd. De ploeg, met de Nederlander Mitchell Burgzorg in de gelederen, profiteerde zaterdag op de slotdag van een misstap van koploper Levski Sofia.

Ludogorets stond vrijwel het hele seizoen bovenaan in Bulgarije, maar verspeelde vorige week de koppositie aan Levski door de topper tegen datzelfde Levski in de slotfase met 1-0 te verliezen, uitgerekend door een eigen goal van Burgzorg.

Daardoor hoefde Levski zaterdag, in de laatste speelronde, thuis 'alleen maar' te winnen van stadgenoot Slavia Sofia. Dat leek te gaan lukken, Basile De Carvalho bracht Levski in de 33ste minuut op een 1-0 voorsprong. Een kwartier voor tijd ging het echter mis, door een eigen doelpunt van Dimitar Vezalov (1-1). Daardoor moet het Levski van de Nederlanders Dustley Mulder en Garry Mendes Rodrigues de titel aan Ludogorets laten. Dat team won op bezoek bij laagvlieger Montana met 3-0.

En dus kan Ludogorets voor het vierde seizoen op rij aan de champagne. In 2010 werd het kampioen op het derde niveau, een seizoen later was het de beste in de tweede divisie. In 2012 luisterde Ludogorets zijn debuutjaar in de A PFG op met de landstitel en ook de beker werd gewonnen.  Deze jaargang werd afgetrapt met de winst van de nationale supercup en zaterdag is het dus opnieuw feest in Razgrad.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen