Heynckes: "Verdienste van de hele ploeg"

26 mei 2013, 00:19

Jupp Heynckes is de vierde coach die met twee verschillende clubs de Champions League heeft gewonnen. Vijftien jaar na zijn eerste succes, in 1998 met Real Madrid, leidde de Duitse oefenmeester Bayern München zaterdag naar de 'cup met de grote oren'. Ernst Happel (Feyenoord en HSV), Ottmar Hitzfeld (Dortmund en Bayern) en José Mourinho (FC Porto en Internazionale) gingen hem voor.

Heynckes loofde na afloop vooral het team. "Dit succes is de verdienste van de hele ploeg. Daarbij horen ook Holger Badstuber en Toni Kroos", zei Heynckes tegen het Duitse Sport1. Badstuber en Kroos zijn normaal basisspeler bij Bayern, maar misten de finale op Wembley vanwege een blessure.

Dortmund had in de openingsfase het betere van het spel, vond ook Heynckes. "Zij hebben een goede eerste helft gespeeld. Ze hebben sowieso al een uitstekend Champions League-seizoen achter de rug", complimenteerde Heynckes de tegenstander. "Wijzelf hebben ons in de laatste jaren steeds verbeterd. Ik let al sinds het begin van dit seizoen nog meer op de details, aangezien die beslissend zijn."

Heynckes maakt komende zomer plaats voor Pep Guardiola in de Allianz Arena.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen