Ambitieus AS Monaco bevestigt komst Falcao

31 mei 2013, 19:28   Bijgewerkt: 31 mei 2013, 19:49

Wat al dagen, zo niet weken, in de lucht hing, is vrijdag bevestigd: Radamel Falcao verhuist komende zomer naar AS Monaco. De Colombiaanse spits, afkomstig van Atletico Madrid, heeft een vijfjarig contract getekend in het prinsdom. De transfersom is niet bekendgemaakt, maar het zou gaan om zestig miljoen euro.

AS Monaco werd dit seizoen kampioen in de Franse Ligue 2 en promoveerde daardoor naar het hoogste niveau. Dmitry Rybolovlev, de steenrijke Russische eigenaar, heeft grote ambities met de club. Eerder werden al James Rodríguez, Joao Moutinho en Ricardo Carvalho vastgelegd. "Het is een eer dat we Radamel Falcao, één van de beste spelers ter wereld, aan dat rijtje kunnen toevoegen. We zijn blij dat hij voor AS Monaco heeft gekozen", reageert Rybolovlev op de clubwebsite.

Net als Rodríguez, Moutinho en Carvalho heeft Falcao een verleden bij FC Porto. De twee eerstgenoemden werden rechtstreeks overgenomen van de Draken. Carvalho speelde er van 1997 tot en met 2004. In zijn laatste seizoen werd de Champions League gewonnen, pikant genoeg met een zege op Monaco in de eindstrijd.

Falcao (27) was minder lang geleden actief voor FC Porto. De Portugezen plukten hem in 2009 weg bij de gevallen Argentijnse topclub River Plate. Met zeventien doelpunten, een record voor dat toernooi, leidde Falcao Porto in 2011 naar de winst van de Europa League. Daarvoor werd hij beloond met een transfer naar Atletico Madrid, waarmee hij in 2012 eveneens de Europa League won. Dit seizoen won de Colombiaans international met Atletico de Europese Supercup en de Copa del Rey.

Het is overigens nog niet helemaal zeker of AS Monaco volgend seizoen, ondanks de sportieve promotie, wel mag uitkomen in de Ligue 1. Omdat het niet is ingeschreven bij de Franse equivalent van de Kamer van Koophandel, gelden de nieuwe, strenge fiscale wetten in het wijnland niet voor de club. Dit tot grote onvrede van de meeste deelnemers aan de Ligue 1. In de komende weken wordt er verder vergaderd over de toelating van het rijke AS Monaco tot het hoogste niveau in het Franse profvoetbal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen