Italië wint oefenwedstrijd tegen San Marino

31 mei 2013, 22:42   Bijgewerkt: 31 mei 2013, 23:06

Italië is de voorbereiding op de Confederations Cup, volgende maand in Brazilië, begonnen met een oefenzege op San Marino. In het Stadio Renato Dall'Ara in Bologna werd de voetbaldwerg vrijdag met 4-0 verslagen.

Omdat Italië over twee weken aan de aftrap verschijnt op de Confederations Cup, greep bondscoach Cesare Prandelli het duel met San Marino aan om wat dingen uit te proberen. Hierdoor speelden i Azzurri niet in hun sterkste opstelling, desondanks waren ze duidelijk een maatje te groot voor hun buurland.

Met 4-0 was de score nog relatief mager, maar het was wel negentig minuten lang eenrichtingsverkeer in Bologna. In de eerste 25 minuten werden twee goals terecht afgekeurd vanwege buitenspel, maar een kwartier voor rust werd het dan toch 1-0. Andrea Poli trof doel. Alberto Gilardino zorgde zes minuten later, in de rebound op een gekeerd schot van Alberto Aquilani, voor de beslissing (2-0).

In het tweede bedrijf speelden de standaardsituaties een belangrijke rol. In de 51ste minuut tekende Andrea Pirlo met een schitterende vrije trap voor de 3-0. Mario Balotelli raakte uit eveneens een vrije trap de paal. Tien minuten voor tijd had Pirlo bijna opnieuw succes. Zijn vrije trap werd echter gekeerd door de keeper van San Marino, maar in tweede instantie tikte Aquilani van dichtbij alsnog binnen (4-0). In de slotfase maakte Balotelli nog bijna de 5-0, maar zijn kopbal trof de lat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen