Historische prestatie Bayern met winst DFB Pokal

1 juni 2013, 21:54   Bijgewerkt: 1 juni 2013, 22:32

Bayern München heeft het als eerste Duitse club ooit voor elkaar gekregen om vier prijzen in één seizoen te pakken. Der Rekordmeister begon deze jaargang met de winst van de nationale supercup, gevolgd door de winst van de landstitel én de Champions League. Zaterdag werd de DFB Pokal aan dat fraaie lijstje toegevoegd. VfB Stuttgart werd in de finale in Berlijn met 3-2 opzij geschoven.

Een week na de Champions League-eindzege ten koste van Borussia Dortmund op Wembley kreeg Bayern München alweer een volgende kans om beslag te leggen op zilverwerk. In de bekerfinale tegen VfB Stuttgart startten de Zuid-Duitsers met Arjen Robben in de basis. De Nederlander kon dit seizoen lang niet altijd rekenen op een basisplaats, maar kroonde zich vorige week wel tot held van München, door tegen Dortmund vlak voor het einde het winnende doelpunt te maken.

Tegen Stuttgart drukte Robben minder zijn stempel. Het was na een kwart wedstrijd Manuel Neuer die zich als eerste onderscheidde. De doelman reageerde alert op een vrije trap van Maxim en voorkwam op miraculeuze wijze dat Niedermeier in de rebound kon scoren. Daarmee was Neuer opnieuw belangrijk voor Bayern. Tegen Dortmund hield hij zijn ploeg in de openingsfase ook al op de been.

Thomas Müller bracht Bayern acht minuten voor rust op voorsprong, door een strafschop te benutten. Deze werd toegekend na een duel tussen Ibrahima Traoré en Philipp Lahm. Mario Gomez bracht Bayern na de pauze in veilige haven.

Op aangeven van Lahm tekende Gomez in de 48ste minuut voor de 2-0. Voor een leeg doel kreeg hij de bal wat moeilijk onder controle, maar haalde desondanks succesvol de trekker over. Een kwartier later was de spits, mogelijk bezig aan zijn laatste wedstrijd voor de roodhemden, ook verantwoordelijk voor de 3-0. Deze keer schoot hij raak na een voorzet van Müller vanaf de rechterflank.

Door twee goals van Martin Harnik werd het in de slotfase toch nog spannend, maar Bayern hield stand. Daardoor is der Rekordmeister, na onder meer Ajax en PSV, de zevende club die in één seizoen de landstitel, beker en Champions League wint.