Powel wil genieten van duels met Barça en Real

Ger
3 juni 2013, 12:50

Na drie seizoenen in de Segunda División maakt Berry Powel zich op voor een fraaie uitdaging. De 33-jarige aanvaller werd vorige maand met Elche CF kampioen en dwong zodoende promotie af naar het hoogste niveau in Spanje. Vanaf nu staat zijn voetballeven in het teken van duels met Europese grootmachten als FC Barcelona en Real Madrid.

De voorbije seizoenen had de club uit de provincie Alicante ook al promotie in het vizier, maar ging het uiteindelijk toch mis. "Deze keer zijn we heel constant geweest en hebben we achterin weinig weggegeven. Halverwege het seizoen hadden we volgens mij pas twaalf doelpunten tegen. Bovendien wisten we vrijwel iedere wedstrijd te scoren", aldus de oud-speler van onder meer FC Den Bosch, De Graafschap, FC Groningen en ADO Den Haag. "We hebben vaak duels met 1-0 gewonnen. Het zijn bescheiden zeges, maar wel voldoende voor drie punten. Onze achtervolgers waren veel slordiger en lieten geregeld steken vallen."

Mede vanwege blessureleed speelde Powel dit seizoen minder vaak dan hij vooraf had gehoopt. "In het begin moest ik al direct afhaken, waardoor ik de hele voorbereiding heb gemist. Het duurde zo'n tien wedstrijden voordat ik weer in m'n ritme zat. Daarna heb ik een goede periode gehad, waarin ik ook geregeld in de basis stond. Helaas kreeg ik net na de kerst te maken met een terugslag. De afgelopen tijd heb ik het vooral met invalbeurten moeten doen. De ploeg presteerde goed, waardoor de trainer natuurlijk geen reden had om zijn basisteam aan te passen. Hij kiest nu voor een spits met minder lengte, die meer in het combinatiespel wordt betrokken."

De aanvaller kan niet wachten om volgend seizoen zijn entree te maken in de hoogste Spaanse liga. "Geweldig, het is een van de grootste Europese competities. Ik wil er zoveel mogelijk van gaan genieten. Spelen tegen topclubs als Barcelona en Real Madrid is natuurlijk fantastisch. Ons doel zal handhaving zijn en dat is best een lastige klus, want drie clubs degraderen rechtstreeks. Ik kan moeilijk inschatten of we een kans maken, zeker omdat de selectie voor komend seizoen nog niet rond is. Zoals het er momenteel uitziet, zullen er slechts dertien man op de eerste training verschijnen", lacht Powel. "Er moet dus nog een hoop gebeuren."

Door: Ger Hensen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen