Heynckes gaat 'even op vakantie' na droomseizoen

4 juni 2013, 12:48   Bijgewerkt: 4 juni 2013, 12:54

Jupp Heynckes gaat er even tussenuit. Enkele dagen nadat hij met Bayern München de 'triple' binnenhaalde, heeft de 68-jarige coach laten weten dat hij zijn carrière voorlopig stopzet. Heynckes, die genoemd werd als mogelijke opvolger van José Mourinho bij Real Madrid, vindt het hoog tijd voor een vakantie. "Daarna zien we wel."

Heynckes maakte zijn beslissing bekend tijdens een persconferentie in München, zijn laatste als trainer van Bayern. De ervaren coach nam de tijd voor zijn relaas en kwam pas na een monoloog van bijna drie kwartier met het verlossende woord: hij gaat er even tussenuit. "Ik heb een jaar geleden aan mijn vrouw beloofd na dit seizoen te stoppen. We gaan nu even op vakantie, ik neem rust. Daarna zien we wel verder."

Een definitief punt achter zijn indrukwekkende carrière heeft Heynckes dus nog niet gezet, maar een dienstverband bij bijvoorbeeld Real Madrid gaat hij voorlopig niet aan. "Ik wil genieten van mijn privéleven. Dat was de afgelopen tijd niet mogelijk."

Met Heynckes op de bank won Bayern dit seizoen alles wat er te winnen viel. De Duitse ploeg veroverde de landstitel, Champions League en DFB Pokal. Eerder werd al bekend dat Josep Guardiola hem deze zomer opvolgt als coach van Bayern.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen