Achilles en beloften Ajax, PSV en Twente in JL

4 juni 2013, 18:31   Bijgewerkt: 4 juni 2013, 19:11

Achilles '29 en de beloften van Ajax, PSV en FC Twente treden komend seizoen definitief toe tot de Jupiler League. Daarover is dinsdag een akkoord bereikt, zo laat de KNVB weten via Twitter.

Door het omvallen van AGOVV en SC Veendam dit jaar bestond de Jupiler League nog maar uit zestien clubs. Om meer wedstrijden te spelen, en dus meer inkomsten te genereren, wilden de eerstedivisieclubs graag uitbreiden met twee teams.

Maar omdat er wat onenigheid was of dit nou amateurclubs of beloftenelftallen van profteams moesten worden, werd een compromis gesloten: er zal worden uitgebreid tot twintig ploegen, met twee amateurclubs én twee beloftenteams.

Katwijk, algeheel kampioen bij de amateurs, haakte maandag echter af, waardoor er gekozen werd om een extra beloftenselectie toe te laten: Ajax, PSV en FC Twente, die al lange tijd interesse hadden om hun talenten in de eerste divisie te laten spelen. Achilles '29, vice-kampioen bij de amateurs, is de enige Topklasser die promoveert.

Verder werd ingestemd met een verplichte promotie-/degradatieregeling tussen de Jupiler League en Topklasse. Deze treedt in het seizoen 2015/2016 in werking. Tot die tijd is promoveren slechts een recht voor de amateurs.

De beloftenteams kunnen vanzelfsprekend niet promoveren naar de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen