Forse kritiek op Di Canio: "Hij maakt grote fouten"

5 juni 2013, 10:33

De werkwijze van coach Paolo di Canio bij Sunderland valt niet bij iedereen in de smaak. Routinier Titus Bramble, wiens contract deze maand afloopt, kraakt in de Daily Telegraph harde noten over de excentrieke Italiaan. Di Canio is volgens Bramble vooral met zichzelf bezig en is ongeschikt als manager van een elftal.

"Ik heb al aardig wat trainers meegemaakt, maar onder iemand als Di Canio heb ik nog nooit gewerkt", zegt hij. "Hij denkt dat hij alles weet, maar moet nog veel leren."

Bramble neemt het Di Canio vooral kwalijk dat hij in media keer op keer uithaalt naar spelers. "Als jonge trainer probeert hij overal zijn stempel op te drukken, maar hij maakt grote fouten. Hij pakt alleen de spelers aan, waarvan hij weet dat hij ze niet nodig heeft. Deze spelers gebruikt hij als voorbeeld om te laten zien dat hij de baas is. Hij sabelt ze neer in de media, terwijl hij zelf geen woord met ze wisselt."

Toch is Bramble niet alleen negatief over Di Canio, die Sunderland in de Premier League hield. "Als veldtrainer is hij goed, misschien wel één van de beste die ik ooit meegemaakt heb. Hij moet alleen echt werken aan zijn management-kwaliteiten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen