Van Gaal heeft uiteenlopende doelen in Indonesië

5 juni 2013, 21:09

Vrijdag staat voor het 'grote' Oranje de oefenwedstrijd in en tegen Indonesië op het programma. Bondscoach Louis van Gaal gaat donderdag bij de persconferentie in op de tegenstander, waarvan weinig wordt verwacht.

"Ik heb de interland tegen Saoedi-Arabië gezien, die Indonesië met 2-1 verloor. Hoewel ik altijd respect heb voor de tegenstander, gaan we toch uit van onze eigen speelstijl, van de Hollandse school", aldus Van Gaal, die zich beseft dat Oranje met een doel naar Azië is afgereisd. "We willen kennis overdragen. Over infrastructuur bijvoorbeeld, over opleiding. We hebben het project WorldCoaches, waarbij we coaches coachen. Want dat is belangrijk. Zij zijn degenen die de pupillen in hun eigen land moeten opleiden."

Gevraagd naar zijn toekomst liet Van Gaal weten dat een dienstverband als bondscoach van Indonesië er niet in zit. Wel liet hij weten dat behalve clubs uit de Engelse Premier League ook Portugese clubs nog bij hem kunnen aankloppen, als hij na het WK van 2014 afzwaait als bondscoach van het Nederlands elftal. "Ik zou graag nog een club uit de Engelse Premier League willen leiden, maar omdat ik ook een huis in Portugal heb, zou het ook een club in dat land kunnen zijn. Hier werken zit er, om die reden, niet in. Sorry Indonesia."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen