Jong Italië bij laatste vier na overtuigende zege

8 juni 2013, 22:19   Bijgewerkt: 9 juni 2013, 00:13

Jong Italië is na twee wedstrijden al zeker van een plek in de halve finale van het jeugd-EK. Na de eerdere overwinning op Jong Engeland (1-0) rekende de ploeg zaterdag op indrukwekkende wijze af met gastland Israël: 4-0.

Met zes punten uit twee duels is Italië niet meer te achterhalen door Israël en het uitgeschakelde Engeland. In de laatste groepswedstrijd, tegen Noorwegen, staat voor de Italianen alleen nog groepswinst op het spel. Noorwegen strijdt met Jong Israël om het tweede ticket voor de halve finale. Israël kan alleen nog de volgende ronde halen als het zelf wint van Jong Engeland en de Noren verliezen van Italië.

Tegen Jong Israël had Italië het eigenlijk geen moment lastig. De thuisploeg begon enthousiast en had in de openingsfase meer de bal dan de Italianen, maar na een fraaie aanval tekende Riccardo Saponara al na achttien minuten voor de 1-0. Toen de Israëliër Eyal Golasa twintig minuten later direct rood kreeg na een wilde charge, was het duel beslist. Zeker toen Manolo Gabbiadini er nog voor rust 2-0 van maakte.

Diezelfde Gabbiadini tekende met een keiharde diagonale vrije trap voor de derde Italiaanse treffer, Alessandro Florenzi bepaalde in de slotfase de eindstand op 4-0.

Zondag kan Jong Oranje zich ook al verzekeren van een plek bij de laatste vier op het jeugd-EK. Het moet daarvoor winnen van Jong Rusland en hopen dat Duitsland niet wint van Spanje. De wedstrijd van Jong Oranje tegen Rusland begint om 18.00 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen