Mourinho terug bij Chelsea: "Ik ben de Happy One"

Ger
10 juni 2013, 15:43

Chelsea heeft José Mourinho tijdens een drukbezochte persconferentie officieel voorgesteld als nieuwe manager. De Portugees verbond zich voor vier seizoenen aan de winnaar van de Europa League. Ook in de periode 2004-2007 was hij al werkzaam op Stamford Brigde.

"Ik ben een gelukkig persoon. Noem me maar de Happy One. Het is de eerste keer dat ik bij een club ga werken waarop ik al verliefd ben. Voorheen moest ik telkens een emotionele relatie opbouwen", aldus Mourinho tijdens de persconferentie in het stadion van Chelsea. Tijdens zijn eerste periode bij de Engelse topclub won de trainer zes prijzen, waaronder twee keer de Premier League. "Maar ik geloof dat ik het nóg beter kan doen. Ik heb altijd het volste vertrouwen in mijn werkwijze. Mijn hele loopbaan staat in het teken van succes."

Mourinho verliet de Londenaren in september 2007 na onenigheid met Roman Abramovich. Volgens de oefenmeester is zijn relatie met de steenrijke Chelsea-eigenaar echter dik in orde. "Ik las ergens dat ik destijds werd ontslagen en op voet van oorlog leefde met Roman, maar dat is onjuist. Op dat moment vonden we het de beste oplossing om afscheid van elkaar te nemen. Het was een moeilijke beslissing, maar we hebben het in gezamenlijk overleg gedaan. En onze relatie heeft geen barsten opgelopen."

Na zijn vertrek bij Chelsea was Mourinho werkzaam bij Internazionale en Real Madrid. Inmiddels is hij volgens eigen zeggen een ander mens dan tijdens zijn eerste verblijf op Stamford Brigde. "Negen jaar terug arriveerde ik voor het eerst bij Chelsea, dat is lang geleden. Ik heb in de tussentijd veel nieuwe ervaringen opgedaan en ben kalmer geworden. Ik analyseer mezelf bovendien iedere dag, omdat ik voortdurend beter wil worden. Ik ben inmiddels 50 jaar en zit nu in de beste periode van mijn loopbaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen