Oranje boekt magere zege op tien Chinezen

11 juni 2013, 15:52   Bijgewerkt: 11 juni 2013, 17:10

Het interlandseizoen 2012/2013 is voor Oranje geëindigd met een probleemloze, maar magere zege. In Beijing won de ploeg van coach Louis van Gaal met 0-2 van China, dat 75 minuten met tien man speelde. Robin van Persie en Wesley Sneijder maakten de doelpunten voor Nederland, dat vorige week al met vergelijkbare cijfers (0-3) afrekende met Indonesië. Oranje gaat nu een zomerstop in en speelt pas over ruim twee maanden, in Faro tegen Portugal, zijn volgende interland.

Net zoals vier dagen geleden tegen Indonesië won Oranje dus vrij eenvoudig, maar ook dit was een interland om snel te vergeten. De tegenstander, de nummer 95 van de officiële FIFA-wereldranglijst, kwam al na dertien minuten met tien man te staan, maar daarvan wist de ploeg van bondscoach Louis van Gaal eigenlijk te weinig te profiteren. Op het moment dat de Chinees Sheng Qin van het veld werd gestuurd was de stand al 0-1 voor het Nederlands elftal en dat zou zo blijven tot ver na rust.

Oranje, dat aantrad met drie spelers van Swansea City (Michel Vorm, Dwight Tiendalli en De Guzman) in de basis, had daarna geen kind aan de Chinezen. De Aziaten probeerden met fysiek spel op de been te blijven en dat lukte redelijk, maar vooral omdat Oranje slordig was in de afronding.

Robben en Van Persie kregen voor rust allebei een grote kans op de 0-2, maar het schot van de vleugelaanvaller ging in het zijnet en de kopbal van de spits zeilde net voorlangs. Na de pauze volgden de kansen voor Oranje elkaar zelfs in hoog tempo op, maar de bal leek er niet in te willen. Van Persie raakte de paal, Robben de lat en Jeremain Lens miste één-op-één met de keeper.

De treffer van Sneijder betekende direct ook het laatste echte wapenfeit van de wedstrijd. Oranje speelde de partij rustig uit en Van Gaal liet Dirk Kuyt, die deze oefentrip nog niet aan spelen toegekomen was, nog even binnen de lijnen komen. Datzelfde gold echter niet voor Lerin Duarte, waardoor de middenvelder van Heracles Almelo nog even moet wachten op zijn debuut in Oranje.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen