Bondscoach Pot rekent op anti-Italiaans Italië

14 juni 2013, 17:35   Bijgewerkt: 14 juni 2013, 17:45

Jong Oranje hoopt zaterdag een plek in de eindstrijd van het EK veilig te stellen. Daarvoor moet het in Petach Tikva eerst een aanvallend ingesteld Italië zien te verslaan. De Azzurrini maken in Israël indruk met snel en aantrekkelijk combinatievoetbal, zo vindt ook bondscoach Cor Pot.

"Italië speelt een beetje anti-Italiaans, vroeger was dat heel anders", aldus Pot, die de ontwikkeling in het Italiaanse voetbal positief noemt. "Ze zijn een andere weg ingeslagen en die is positief voor het voetbal dat zij spelen. Het is een heel professionele groep die verrassenderwijs ook vrij aanvallend acteert en 'forechecking' speelt."

In augustus vorig jaar werd Jong Oranje tijdens een oefeninterland met 3-0 afgedroogd door Italië. Pot maakt zich echter geen zorgen voor een herhaling. "Wij hebben nu een heel andere groep spelers, dat is niet vergelijkbaar."

Op de geblesseerd afgehaakte Bram Nuytinck na kan Pot zaterdag beschikken over al zijn spelers. Bovendien verwacht hij dat de basisspelers van Jong Oranje baat hebben gehad van de extra rust die ze deze week kregen. "Iedereen heeft minder klachten, de jongens voelen zich prettiger en beter", die vrijdag te horen kreeg dat de blessure van Nuytinck, die hij woensdag opliep in de laatste groepswedstrijd tegen Spanje (0-3 verlies), meevalt. "Het valt gelukkig mee, heb ik begrepen. Bram heeft een soort kneuzing, dat zal met rust herstellen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen