'Contract Ajax en Aegon op haar na verscheurd'

15 juni 2013, 14:50

Het had niet veel gescheeld of Ajax een jaar geleden op zoek gemoeten naar een nieuwe hoofdsponsor. Naar aanleiding van de bestuurlijke perikelen bij de Amsterdamse club had hoofdsponsor Aegon bijna de stekker uit de lucratieve sponsorovereenkomst getrokken. Dat zegt Jan Driessen, directeur communicatie van Aegon, zaterdag tegen BNR.

"De spanning liep op. Je kijkt naar de waarden die in het contract hebt liggen. Er is zoveel geld mee gemoeid, maar als alle aandacht uitgaat naar wat er die avond op het parkeerdek plaatsvindt, dan gaat dat af van alle inspanningen die je doet."

Het ging zelfs zo ver dat Aegon zich op een gegeven moment is gaan bemoeien met de gang van zaken bij Ajax. "We hebben ook opgeroepen tot rust, maar nooit gekozen tussen partijen: dat kan je niet doen. Je moet elkaar respecteren in de rol die iedereen heeft."

Toch heeft het hoofdsponsorschap, dat aan het einde van komend seizoen op zijn eind loopt, Aegon ook een hoop gebracht. "Het heeft onze verwachtingen enorm overtroffen. Het is 12 maanden in het jaar, wereldwijd en heeft alle deuren geopend. Als je zegt dat je van Aegon bent in China, India of Brazilië: dan zegt dat heel weinig. maar als je zegt dat je de hoofdsponsor van Ajax bent, dan beginnen ze gelijk over Johan Cruijff en Marco van Basten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen