Neymar verkozen tot beste speler Confed Cup

1 juli 2013, 02:17

De Confederations Cup 2013 is één groot Braziliaans feestje geworden. Het gastland won niet alleen het toernooi, vedette Neymar da Silva Santos Júnior werd bovendien verkozen tot beste speler. De kersverse aanwinst van FC Barcelona kreeg hiervoor, direct na de met 3-0 gewonnen finale tegen Spanje, de Gouden Bal uitgereikt.

Neymar kreeg bij de verkiezing van de beste speler de voorkeur boven Andrés Iniesta en Paulinho. Een andere Braziliaan, Julio Cesar, werd verkozen tot beste keeper.

De Gouden Schoen, de prijs voor de topscorer van het toernooi, ging naar Fernando Torres. De aanvaller van Spanje scoorde vijf keer, net zo vaak als de Braziliaan Fred, maar had daar minder speelminuten voor nodig dan zijn concurrent. Overigens maakte Torres vier van zijn vijf treffers in de groepswedstrijd tegen Tahiti (10-0).

Het is de derde keer op rij dat Brazilië de Confed Cup gewonnen heeft. In 2009 en 2005 was het land ook de beste. Overigens gebeurde het nog nooit dat het land dat de Confederations Cup won, het jaar later ook de wereldtitel wist te veroveren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen