Klopp wil mét Lewandowski terug naar de top

7 juli 2013 – Jurgen Klopp verwacht dat Robert Lewandowski over een jaar alsnog de overstap naar Bayern München zal maken. Het contract van de Poolse aanvaller van Borussia Dortmund loopt dan af, waardoor de Beierse ploeg geen afkoopsom voor hem hoeft te betalen. Dat laat de trainer van Die Borussen zondag weten in de Duitse krant Welt am Sonntag.

"Ik denk dat het wel duidelijk is dat Lewandowski aan het einde van komend seizoen naar Bayern zal gaan. Voor ons is het daarom belangrijk hoe we daarop gaan anticiperen. We zijn het aan de supporters verplicht om komend seizoen goed voor de dag te komen", zo vertelt Klopp.

Even leek het er nog op dat Lewandowski al deze zomer de overstap zou maken naar de kampioen van Duitsland, maar een akkoord bleef uit. "Tot een bepaald moment waren we bereid om te luisteren naar de wensen van Robert, maar omdat we niet tot een akkoord wisten te komen hebben we op een gegeven moment een grens moeten trekken. We hebben de knop omgezet en willen laten zien dat we komend seizoen mee kunnen doen, mét een geweldige speler als Robert. Het belangrijkste zijn onze resultaten in het seizoen dat voor de boeg staat, en ik weet zeker dat Robert daar net zo over denkt."

Klopp hoopt dan ook dat de supporters hun aanvaller zullen steunen, ook al is het zijn laatste seizoen in het Signal Iduna Park. "Ik heb vertrouwen in onze fans, maar weet ook dat dit soort dingen moeilijk kunnen zijn. Als we een keer verliezen omdat Robert een grote kans mist, moeten ze niet met hun allen over hem heen vallen."

Bundesliga

gerelateerd