Ferencváros maakt melding van komst Tuyp

8 juli 2013, 10:58   Bijgewerkt: 8 juli 2013, 11:28

Jack Tuyp gaat een avontuur aan bij het Hongaarse Ferencváros, zo meldt de meeste bekende Hongaarse voetbalclub op haar website. De 29-jarige aanvaller speelde elf seizoenen in Nederland, maar nu gooit de geboren Volendammer het over een geheel andere boeg. De Hongaren geven  aan dat Tuyp wat betreft zijn achternaam niet veel onderdoet van Dirk Kuyt. Tuyp hoopt zelf af te rekenen met het beeld dat men van hem zou hebben: “Men zegt vaak dat ik een klasse spits ben voor de tweede divisie, maar niet voor het hoogste niveau”.

In de elf jaren dat Tuyp in Nederland speelde, speelde hij maar liefst tien seizoenen (307 wedstrijden, 144 doelpunten) voor FC Volendam. Aan het slot van vorig seizoen werd duidelijk dat hij een transfervrije status zou hebben, waardoor hij in de laatste wedstrijd van de nacompetitie onder luid applaus het veld verliet.

Het is niet de eerste keer dat Tuyp zijn heil elders gaat zoeken.  In het seizoen 2004-05 speelde Tuyp namens FC Groningen in de Nederlandse Eredivisie. Een succes werd dit niet, aangezien Tuyp in elf wedstrijden niet tot scoren kwam. Tuyp keerde voor acht seizoenen terug op Volendamse bodem, een periode waar nu dus een einde aan komt.

In Hongarije komt Tuyp niet in een volledig vreemde omgeving terecht: de afgelopen jaren nestelden er zich diverse Nederlanders. Zo staat de Nederlandse coach Ricardo Moniz er aan het roer en staan landgenoten Julian Jenner, Leonardo, Mark Otten en Arsenio Valpoort er ook onder contract.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen