Koeman wil aanvaller, Martins Indi wil blijven

10 juli 2013, 17:17

Ronald Koeman hoopt dat de clubleiding van Feyenoord er deze zomer nog in slaagt een aanvaller naar Rotterdam te halen. De coach had Bojan Krkic er graag bijgehad, maar zag de Spanjaard tot zijn verrassing voor Ajax kiezen.

"Het was wel vreemd dat zijn management bij een gesprek in Rotterdam vertelde dat ik de enige was. Dan blijkt Ajax ook al een jaar met hem bezig te zijn. Wie moet je dan geloven? Ik probeer altijd een open boek te zijn, maar in dat wereldje van die managers gebeurt dat niet. Uiteindelijk begrijp ik zijn keuze. Ajax speelt Champions League en komt financieel meer in de richting van Barcelona. Ik heb er alles aan gedaan, zelfs met Barcelona-voorzitter Sandro Rosell gebeld", zo laat hij aan NUsport weten.

De Rotterdammers richten zich nu op twee spelers met een Eredivisie-verleden: Ryo Miyachi, die eerder op huurbasis uitkwam voor de Rotterdammers, en Oussama Assaidi, die een jaar geleden de overstap maakte van Heerenveen naar Liverpool maar daar nauwelijks aan de bak komt. "Ik kwam Assaidi toevallig tegen in Dubai en toen heb ik toch naar zijn situatie gevraagd. Dat is een speler die voor Feyenoord interessant is, van wie ik gecharmeerd ben. Hij wil spelen en dat is logisch. We weten dat het met de huidige mogelijkheden net moet passen. We gaan kijken of het lukt. Het klopt dat we ook met Ryo Miyaichi bezig zijn, maar het is niet duidelijk hoe zijn situatie daar is. Pas dan kunnen we stappen nemen, zo ver is dat nog niet. Met het huidige budget kunnen we voorlopig geen spelers kopen die een meerwaarde zijn voor het elftal. Dat is duidelijk voor iedereen."

Tegenover de komst van een aanvaller staat nog het mogelijke vertrek van Bruno Martins Indi. De verdediger heeft echter aangegeven te willen blijven bij de Kuipclub. "Ik heb hem gesproken en hij wil rust voor zichzelf. Dan blijft natuurlijk de kans bestaan dat spelers interesse hebben om de stap te maken als er echt een grote club komt. Concreet gezien is dat nog niet gebeurd, dat geeft hij zelf ook aan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen