Manchester City haalt ook Jovetic binnen

18 juli 2013, 21:03   Bijgewerkt: 18 juli 2013, 21:14

Manchester City heeft zijn tweede grote aankoop in twee dagen tijd binnen. The Citizens nemen aanvaller Stevan Jovetic over van Fiorentina, zo laat de Italiaanse ploeg donderdag weten op de clubwebsite. Woensdag plukte Manchester City Alvaro Negredo al voor naar verluidt dertig miljoen euro weg bij Sevilla FC.

Met de transfer van Jovetic is volgens Italiaanse media 28 miljoen euro gemoeid. Daar kan, afhankelijk van de toekomstige prestaties, nog vier miljoen euro bij komen. Manchester City heeft de deal zelf nog niet bevestigd. Dat gebeurt pas als de laatste formaliteiten zijn afgewikkeld. Die zullen vermoedelijk geen problemen opleveren.

Jovetic liet afgelopen seizoen al meermaals doorschemeren naar de Premier League te willen. Zo bedankte de 23-jarige Montenegrijnse aanvaller onlangs nog voor de interesse van Napoli. Juventus was wel een serieuze optie, maar La Vecchia Signora kon niet voldoen aan de vraagprijs van Fiorentina. Bovendien vond de kampioen van Italië met Fernando Llorente en Carlos Tevez al twee goede alternatieven.

Fiorentina nam Jovetic in de zomer van 2008 over van Partizan Belgrado. In 134 officiële wedstrijden voor La Viola maakte de international veertig doelpunten. Jovetic werd in zijn tijd in Florence regelmatig aan de kant gehouden door blessures. Zo miste hij zelfs het volledige seizoen 2010/2011 vanwege een zware knieblessure.

Jovetic is de vierde grote aankoop van Manchester City deze zomer, na Fernandinho van Shaktar Donetsk, en Sevilla FC-spelers Alvaro Negredo en Jesus Navas.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen