Oranje onder 19 in blessuretijd naar zege op EK

20 juli 2013, 19:30

Oranje onder 19 is met een zwaarbevochten overwinning begonnen aan het EK in Litouwen. Tegen het gastland gaf de ploeg een 0-2 voorsprong, opgebouwd door doelpunten van Anass Achahbar, uit handen. Diep in blessuretijd zorgde PSV-talent Rai Vloet er echter voor dat de drie punten alsnog naar Nederland gingen.

Door zijn treffer diep in blessuretijd werd Vloet, na een uur als invaller in de ploeg gekomen, de gevierde man bij Oranje. Hij zorgde er voor dat Oranje onder 19 drie broodnodige punten pakte in een groep waarin verder Portugal en Spanje zitten.

Aanvankelijk was Achahbar de grote man bij Nederland. De Feyenoorder tikte na tien minuten een voorzet van Bilal Basacikoglu binnen en verdubbelde twintig minuten later de score. Oranje leek de wedstrijd in de tas te hebben, maar voor rust deed de thuisploeg iets terug. Lukas Artimavicius tekende voor de 1-2 en vlak voor tijd, nadat Oranje kansen op 1-3 had laten liggen, maakte Gratas Sirgedas gelijk. Een remise leek in de maak, maar Vloet besliste met zijn treffer in de 94ste minuut anders. De PSV'er kopte een corner, genomen door Heerenveen-talent Basacikoglu, binnen.

De volgende wedstrijd van Oranje op dit EK is komende dinsdag, tegen Portugal.

Oranje onder 19: Van der Hart; Tete, Van Beek, Kongolo, Woudenberg; Chacon, Ayoub (90' Dogan), Mahi; Basacikoglu, Achahbar (86' Gravenberch), Darri (61' Vloet)