Strootman: "Ben hier gekomen om te winnen"

20 juli 2013, 20:42   Bijgewerkt: 20 juli 2013, 21:23

Hoewel niet iedereen zijn keuze voor AS Roma even logisch vindt, hoefde Kevin Strootman naar eigen zeggen niet lang na te denken toen de Italiaanse club zich voor hem meldde. Hij had direct een goed gevoel bij de club, zegt hij in Italiaanse media.

"Ik heb meerdere aanbiedingen ontvangen, maar heb voor Roma gekozen omdat dit een grote club is van wereldniveau", paait Strootman de aanhangers van zijn nieuwe club. "Ook heb ik een gesprek gehad met de coach, Rudi Garcia. Dat was belangrijk voor me. Ik heb alles afgewogen en al met al was het een gemakkelijke keuze."

Over zijn rol binnen de ploeg is Strootman (23) bescheiden. "Ik kan op meerdere posities uit de voeten, omdat ik aanvallende en verdedigende kwaliteiten heb. Ik wil het team helpen door op de plek te spelen waar ik van de meeste waarde kan zijn."

Strootman komt als grote aankoop binnen, want Roma heeft een kleine twintig miljoen euro voor hem op tafel gelegd. De Oranje-international ziet dat prijskaartje niet als een last. "Ik weet dat Roma veel geld voor me betaald heeft, maar dat zal mijn prestaties niet beïnvloeden", denkt hij. "Ik wil zo snel mogelijk de Italiaanse taal leren en hoop de verwachtingen waar te kunnen maken. Ik ben er van overtuigd dat ik de druk aan kan. Ik ben hier gekomen om te winnen. De Serie A is geen makkelijke competitie, dat weet ik, maar de nieuwe coach heeft me enthousiast gemaakt."

Bij AS Roma heeft Strootman het shirt met rugnummer zes toebedeeld gekregen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen