De Fauw wil CL bereiken met Zulte: "Dromen mag"

30 juli 2013, 08:28

Een oude bekende keert vanavond terug op de Nederlandse velden. Davy de Fauw, in het verleden actief voor Sparta en Roda JC Kerkrade, neemt het met Zulte-Waregem op tegen PSV. De centrale verdediger kijkt uit naar de wedstrijd in Eindhoven.

"Ik ben heel blij om hier nog eens te zijn", zegt De Fauw bij Sporza over zijn tijdelijke terugkeer naar Nederland. "Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht en ook niet om met Zulte Waregem hier Europees te komen spelen. Dit is een prettig weerzien."

De inmiddels 32-jarige De Fauw is er van overtuigd dat zijn ploeg 'honderd procent klaar is' voor de wedstrijd tegen PSV. "We hebben een goeie voorbereiding gehad, er zijn geen blessures en we hebben onze eerste competitiewedstrijd gewonnen."

De verdediger heeft, na zijn negen jaar in Nederland, wel een idee hoe PSV speelt. "Nederlands voetbal staat voor veel combinatievoetbal. Wij zullen moeten proberen de ruimte en de weinige kansen die we krijgen te benutten. Als we ons eigen spel kunnen spelen, ben ik er zeker van dat we een goed resultaat zullen neerzetten."

De wedstrijd tegen PSV is voor Zulte-Waregem de eerste horde op weg naar het hoofdtoernooi van de Champions League. De Fauw gelooft in de kansen van zijn ploeg om dat hoofdtoernooi te halen. "Dromen mag altijd, want anders zou het niet goed zijn voor het mentale en ben je bij voorbaat kansloos", stelt de verdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen