Boerrigter: "De Boer heeft niets tegen me gezegd"

2 augustus 2013 – Derk Boerrigter is niet blij met de manier waarop trainer Frank de Boer bij Ajax met hem omgegaan is. In de Schotse krant The Scotsman stelt de aanvaller, die deze week tekende bij Celtic, dat hij niet weet waarom zijn krediet bij Ajax ineens op was.

Boerrigter kwam in de zomer van 2011 naar Ajax, nadat hij met RKC kampioen van de Jupiler League geworden was. "In het begin had ik veel krediet, maar ineens was ik alles kwijt. Ik heb geen idee wat er misgegaan is en ben teleurgesteld over de manier waarop mijn avontuur bij Ajax geëindigd is", stelt de 26-jarige vleugelaanvaller.

"In mijn eerste maanden bij Ajax scoorde ik veel en haalde ik de nationale ploeg. Door een blessure werd het daarna minder, ook omdat ik na die blessure angstig en niet pijnvrij was. Toen ik daar eenmaal overheen was, zat ik op de bank", stelt hij.

Afscheid van De Boer heeft Boerrigter niet genomen, zegt hij. "Of De Boer iets tegen me gezegd heeft? Helemaal niets. Hij heeft me niet eens succes of zo gewenst."

Reacties

Ajax

gerelateerd