Club Brugge verbolgen over schorsing Simons

2 augustus 2013, 19:46

Timmy Simons moet tóch een wedstrijd aan de kant staan door een schorsing. De aanvoerder van Club Brugge kreeg die schorsing na zijn rode kaart tijdens de competitiewedstrijd tegen Charleroi. De voormalig PSV'er leek aanvankelijk onder de verbanning uit te komen, maar hoorde vrijdag het eindoordeel van de Geschillencommissie Hoger Beroep aan: één duel onvoorwaardelijk.

Dat beroep moest eraan te pas komen na inmenging van de Belgische voetbalbond, dat de aanvankelijke sanctie van één wedstrijd voorwaardelijk onvoldoende achtte.

De middenvelder is ontgoocheld over de schorsing, die volgde na een overtreding op Charleroi-speler Ederson. Technische manager Arnar Grétarsson is het met zijn speler eens, maar hekelt vooral de handelswijze van de voetbalbond. "Ik ben niet alleen ontgoocheld, maar ook verbolgen over de beslissing van het beroepscomité. Dat het bondsparket beroep aantekende was op zich al opmerkelijk, maar het feit dat het beroepscomité nu ook een effectieve sanctie oplegt, is onwaarschijnlijk en de redelijkheid voorbij."

"Ik heb afgelopen weekend talloze fouten gezien die veel zwaarder waren en ofwel niet ofwel met geel bestraft werden. Willen de arbitragecomités ernstig genomen worden, dan moeten ze minimaal vermijden met twee maten te meten en laat dat nu net zijn wat de beslissing van vanmiddag inhoudt."

Simons mist door zijn schorsing het duel tegen KV Oostende, dat voor komende zondag op het programma staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen