Fortuna klopt De Graafschap, puntverlies VVV

2 augustus 2013, 21:55   Bijgewerkt: 2 augustus 2013, 22:15

Ook in de Jupiler League werd vrijdag afgetrapt voor het seizoen 2013-2014 en al meteen vielen er enkele verrassingen te noteren. Fortuna Sittard toonde zich in Limburg te sterk voor De Graafschap, terwijl het gedegradeerde VVV in Eindhoven niet verder kwam dan een 0-0-gelijkspel tegen de plaatselijke FC. Dordrecht won op haar beurt in Brabant van MVV, terwijl Excelsior en Helmond Sport in Rotterdam de punten deelden.

Fortuna Sittard, dat afgelopen zomer de nodige wijzigingen in de selectie doorvoerde, was in eigen huis te sterk voor De Graafschap. De ploeg uit Doetinchem kwam doelpunten van Abdelaziz Khalouta en een eigen treffer van Vlatko Lazic, die pas in het laatste kwart van de wedstrijd werden gemaakt, niet meer te boven. In de Trendwork Arena werd het daarom 2-0.

Het duel tussen de nummer laatst van de Jupiler League van het afgelopen seizoen, FC Eindhoven, en de nummer voorlaatst van de Eredivisie van het afgelopen seizoen, VVV Venlo, leverde geen winnaar op. Gescoord werd er evenmin, waardoor de Venlonaren, dit seizoen geleid door René Trost, al meteen tegen het eerste puntverlies van het seizoen opliepen.

In Dordrecht knokten tien man van FC Dordrecht knap voorbij MVV. Na doelpunten in de eerste helft van Jeffrey Fortes (Dordrecht) en Tom van Hyfte (MVV) kwamen de Brabanders al vroeg in de tweede helft met een man minder te staan na een rode kaart voor verdediger Marvin Peersman. Toch sleepte de ploeg van trainer Harry van den Ham de drie punten binnen met dank aan een treffer van invaller Giovanni Korte. De aanvaller wordt door Dordrecht gehuurd van ADO Den Haag.

In Rotterdam scoorden Excelsior en Helmond Sport tenslotte beiden tweemaal. Lars Hutten zette de thuisploeg na een halfuur spelen op voorsprong, maar nog geen minuut later stond het alweer gelijk via Serhat Koç. Dave Nieskens zette Helmond nog voor de thee zelfs op voorsprong, maar middenvelder Jeff Stans zorgde na een uur spelen alsnog voor de puntendeling bij het officiële debuut van Excelsior-trainer Jon Dahl Tomasson.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen