Celtic overleeft goal Maatsen, Boerrigter valt uit

3 augustus 2013, 20:14   Bijgewerkt: 3 augustus 2013, 22:27

Celtic is het seizoen begonnen met een nipte overwinning op Ross County. De regerend kampioen van Schotland zegevierde voor eigen publiek met 2-1.

Celtic keek al binnen drie minuten tegen een 0-1 achterstand aan. De Nederlander Darren Maatsen, in het verleden actief bij Excelsior, schoot raak via de onderkant van de lat. Anthony Stokes zorgde in de 27ste minuut voor de gelijkmaker en tekende vier minuten voor tijd ook voor het winnende doelpunt. Daarvoor had Celtic al het betere van het spel, maar de lat en paal stonden een eerdere voorsprong in de weg.

Bij Celtic viel de van Ajax overgenomen Derk Boerrigter al voor rust uit met een blessure. Virgil van Dijk ontbrak vanwege een kwetsuur helemaal bij The Bhoys.