Cambuur houdt zich staande tegen NAC Breda

4 augustus 2013, 14:21   Bijgewerkt: 4 augustus 2013, 14:38

De eerste eredivisiewedstrijd van SC Cambuur sinds mei 2000 heeft de Friese club één punt opgeleverd. Voor eigen publiek bleef de kampioen van de Jupiler League overeind tegen NAC Breda. De matte wedstrijd in Leeuwarden eindigde in 0-0.

Het feest was groot in Leeuwarden, drie maanden geleden. Door een 0-2 zege bij Excelsior, en een nederlaag van koploper FC Volendam bij Go Ahead Eagles, was SC Cambuur ineens kampioen van de Jupiler League. Dertien jaar na de degradatie keerde de club terug op het hoogste niveau, tot verrassing van alles en iedereen. Want amper twee maanden voor die kampioenswedstrijd stond Cambuur nog zevende in de competitie en dacht helemaal niemand in Leeuwarden aan promotie.

Hoe onervaren de ploeg van coach Dwight Lodeweges is, bleek uit de opstelling tegen NAC Breda. De elf spelers die door de Canadees de wei in gestuurd werden, scoorden nog nooit op het hoogste niveau. De voorhoede werd gevormd door Oebele Schokker, Martijn Barto en Oliver Feldballe, niet bepaald spelers waar de gemiddelde verdediger uit de Eredivisie wakker van zal liggen. Pas toen Ajax-huurling Jody Lukoki inviel kwam er venijn in de Friese voorhoede, maar tot echte kansen leidde dat niet.

Met de ingevallen Lukoki als aanjager ging Cambuur in de slotfase, gesteund door ruim 9.000 enthousiaste supporters in Leeuwarden, op zoek naar de winst. Lucas Bijker was nog het meest dicht bij de winnende, maar zijn schot rolde voorlangs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen