Neymar maakt eerste doelpunt voor Barça

Ger
7 augustus 2013, 16:29

FC Barcelona heeft de oefenwedstrijd in en tegen Thailand met ruime cijfers gewonnen: 1-7. De Braziliaanse aankoop Neymar maakte zijn eerste doelpunt in Catalaanse dienst. Lionel Messi was goed voor twee treffers. Trainer Gerardo Martino van Barça stelde zijn twee steraanvallers voor het eerst samen op in de basis.

Neymar opende de score in Bangkok na elf minuten, op aangeven van Cesc Fabregas. In het vervolg van de eerste helft waren Messi en Pedro Rodríguez ieder twee keer trefzeker. Thailand raakte kort voor rust vanaf de penaltystip van de nul af. Na de doelwissel liep Barça verder weg door opnieuw Pedro en en Alexis Sánchez.

De Spaanse kampioen speelt zaterdag nog vriendschappelijk tegen een sterrenteam uit Maleisië. Op 18 augustus wacht de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen Levante UD.