Tevez definitief international-af: "Het is voorbij"

7 augustus 2013, 16:58

De 62ste en laatste interland van Carlos Tevez dateert van juli 2011 en dat blijft zo, zo heeft de Argentijnse spits van Juventus woensdag laten weten. "Het nationale elftal van Argentinië ligt achter me", zegt Tevez tegen ESPN.

"Het is voorbij, meer heb ik er niet aan toe te voegen", gaat Tevez verder. "Ik heb gezegd wat ik voel en daarmee is voor mij de kous af. Als ik iets anders zeg, lijkt het alsof ik smeek om weer opgeroepen te worden."

Het had niet veel gescheeld of ook de clubloopbaan van Tevez was voorbij geweest. De 29-jarige aanvaller speelde serieus met de gedachte om te stoppen, totdat Juventus zich bij hem meldde. "Er komt een moment waarop je moe bent, moe van het voetbal. Ik wilde het voetbal verlaten, maar toen kwam Juventus, één van de grootste teams van Europa. Ik heb altijd gezegd dat ik op mijn 28ste zou stoppen en na het conflict met Roberto Mancini zat het er ook dik in dat ik mijn kicksen aan de wilgen zou hangen", aldus Tevez, doelend op de problemen met de toenmalige manager van Manchester City, bijna twee jaar geleden.

"Ik heb zes jaar in Engeland gevoetbald. Daarop had niemand een cent durven inzetten. Met Manchester United heb ik de landstitel en Champions League gewonnen, en met Manchester City de FA Cup. Ik heb alle prijzen gepakt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen