Kuyt: "Wesley speelde goed, hij oogde fit"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

12 augustus 2013 – Dirk Kuyt moest ditmaal in zijn eentje de reis van Istanbul naar Noordwijk maken. Normaal gesproken kan de aanvaller de reis afleggen in het gezelschap van Wesley Sneijder, maar de spelmaker van Galatasaray behoort niet tot de Oranje-selectie.

Sneijder is gepasseerd omdat hij volgens bondscoach Louis van Gaal niet fit is. Kuyt, die zondag in de strijd om de Turkse Supercup met Fenerbahçe (0-1) tegen Sneijder speelde, lijkt daar iets anders over te denken. Sneijder oogde fit in de 108 minuten die hij zondag speelde, stelt Kuyt tegen het ANP. "Wesley vertelde me dat hij de hele zomer heeft getraind. Hij speelde goed, al had ik liever van hem gewonnen."

Kuyt heeft contact gehad met Sneijder over het feit dat hij voorlopig buiten de Oranje-selectie gevallen is. "Natuurlijk heb ik Wesley daar over gesproken. We zien elkaar veel daar. Dan praten we over voetbal en onze families. Teleurstellingen horen bij de sport, maar het is duidelijk dat ook Wesley heel graag bij het Nederlands elftal is. Hij gaat er alles aan doen om er ook weer bij te komen", aldus de blonde aanvaller.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd